Placeringsjour

En dag hos CCS

Så här ser det ut den första tiden innan arbetsträningen kommit igång!

 

 • 08:00 Dags att vakna!

  Allt vi gör handlar om att förbereda oss för det som komma skall, vi kliver upp äter frukost låter maten smälta innan det är bär iväg mot träningen. Vi skapar en vana som förbereder oss på den arbetsträning som kommer in i nästa skede i behandlingen.

 • 09:00 Skriver en reflektion i behandlingsdagboken!

  Vi skriver ned en reflektion kring vad som försegår i tankarna och hur vi ska hantera våra känslor, motivation, den dagliga tillvaron, helt enkelt det som är aktuellt i ens tankar just där och då. Reflektionen behöver inte vara särskilt lång utan det handlar om att träna in reflektivt tänkande och med tiden så kommer reflektionerna bli längre när det finns behov för dem. Innebörden är att skapa en process där man hanterar saker dagligen lite i taget så att inte alla tankar blir ohanterliga då de kommer över än på en gång. Vi vill skapa ett verktyg där vi reflekterar och ber om hjälp när vi har behov så att de obearbetade tankarna inte ger upphov till ångest.

 • 10:30-12:00 Träning på CCS boxningsgym!

  Vid kl.10:00 gör vi oss klara och går ned till gymmet där träningen börjar kl.10:30, då är vi ombytt och redo att börja träningen. CCS har ett eget boxningsgym där alla tränar gemensamt dock har vi ingen sparring, ett moment vi tagit bort då vi inte vill stimulera kampen och möjliga hierarkier i gruppen. Träningen sker i inledningsdelen av behandlingen fem dagar i veckan och har flera funktioner. Att ge upp eller fortsätta när det blir jobbigt är en mental inställning och kan tränas upp genom idrotten, vi skapar en sammanhållning i gruppen då alla kämpar tillsammans även om vi bara tävlar med oss själva. Hjärnans belöningssystem aktiveras och signalsubtansernas balans regenereras vilket är bra för att må bra under en tung behandlingstid.

 • 12:30 Lunch!

  Efter träningen är det dags för lunch, vi äter lunch gemensamt och tar det därefter ganska lungt och därefter har vi individuella scheman med individuell terapi och olika uppgifter som är aktuella för just dig. Det kan vara allt från arbetsförmedlingen, arbetssökning, försäkringskassan, tandläkaren osv.

 • 13:00 Systemterapi och individuell terapi!

  Varje onsdag har hela gruppen systemterapi det innebär att vi arbetar med grupprocessen på boendet, gruppen påverkar alltid individen och det är viktigt att gruppen inte blir ett hinder i individens utveckling utan snarare blir ett stöd i den utvecklingen. Vi arbetar med värdegrunden och utifrån vart gruppen befinner sig just då, vilket styr det tema som gruppen väljer.

  Individuell terapi sker även det en gång i veckan och sker på en vardag, oftast på måndagar eller tisdagar. Den individuella terapin utgår ifrån individen och vi har i verksamheten flera terapeuter och matchar individen med terapeuten för bästa resultat.

 • 16:30 Påbörja laga middagen!

  Påbörjar matlagningen vi försöker att få kroppen att må bra genom att skapa fasta rutiner kring mat-, sov- och träningstider.

 • 17:00 Middag!

  Vi börjar med att fylla matlådan så att alla som arbetar även skapar sin matlåda till nästa dag, därefter äts middag och städar undan efteråt.

 • 18:00 Olika dagar medför varierade aktiviteter!

  Veckodagarna ser olika ut t.ex. med saker som:

  Städning 1ggr/vecka

  Handla 1ggr/vecka

  Tvätta kläder 1 ggr/vecka

   

 • 22:00 Alla går in på sina rum!

  De allmänna utrymmen stänger vi vid kl.22:00 och det är dags att gå in på sina rum för att få tillräckligt med vila när det är dags för morgondagen. Genom att gå in på sina rum och komma ned i varv så har man möjlighet att få den återhämtning man behöver.